Skip to content

EveryDoor App

Logo

EveryDoor is een Open Source editor voor de mobiele telefoon om "Points of Interest" (POIs) zoals winkels en andere faciliteiten ("amenities") en bijvoorbeeld huisnummers op zeer gebruiksvriendelijke wijze aan OpenStreetMap toe te voegen of te wijzigen.

Deze app is specifiek ontworpen om gebruikers te helpen om faciliteiten ("amenities") en winkels up-to-date te houden en zgn. "micro-mapping" te doen. Dit kunnen detail-aspecten zijn zoals het in kaart brengen van bomen, informatie-borden, vuilnisbakken, brandweerkranen. Niet al deze objecten zullen op de standaard OSM kaarten verschijnen, maar omdat ze in de grote OSM database terecht komen, kunnen gespecialiseerde kaarten/apps ontwikkeld worden.

EveryDoor wordt ontwikkeld op GitHub door Ilya Zverev, een voornaam OSM community member die al meerdere apps en vele andere aspecten aan OSM heeft bijgedragen sinds 2010.

Ilya was onder andere te gast in De Grote Geo Show ep. 15 - OpenStreetMap Special.

Installeren

EveryDoor is beschikbaar voor Android en IOS, zie :

Gebruiken

Het gebruik wijst zich min of meer vanzelf. U dient een werkend OSM account te hebben. Deze kunt u invoeren door via het menu linksboven in het hoofdscherm het Configuratie scherm te openen. U ziet daar bovenaan "OSM Account". De overige instellingen zijn momenteel niet van belang.

Er is een hoofdscherm per aktiviteit, dus welke categorie objecten u wilt mappen. In totaal zijn er 4 "Modes". Die kunt u "switchen" via de knoppen in het menu geheel onder, hieronder afgebeeld. Daarnaast kunt u steeds de data uit OSM downloaden met de knop geheel links. Indien u wijzigingen heeft gemaakt zal de pijl van deze knop naar boven wijzen. In dat geval kunt u met deze knop al uw wijzigingen naar OSM sturen. Het beste is om wijzigingen "op te sparen" en dan als enkele "changeset" naar OSM te sturen.

StreetComplete

EveryDoor: Bottom Menu

Scherm 1 - Faciliteiten - Micromapping Mode

Bijvoorbeeld straatmeubulair, bomen, etc. Met +-knop kunt u toevoegen op de plek van zwarte marker.

StreetComplete

EveryDoor: Micromapping Scherm

Scherm 2 - Shops, Horeca etc - POI Mode

Ieder nummer in de kaart verwijst naar een POI in de lijst. Met +-knop kunt u toevoegen op de plek van zwarte marker..

StreetComplete

EveryDoor: Shops Scherm

Scherm 3 - Adressen en Gebouwen Mode

U kunt tags van gebouwen aanpassen en adressen. Tap op een adres of gebouw om aan te passen of via de "Huis-knop" linksonder of "Adres-knop" rechtsonder. Met de zwarte marker wijst u het adres/gebouw aan. Het effect is hetzelfde als via tappen.

StreetComplete

EveryDoor: Adressen en Gebouwen Scherm

Scherm 4 - Notes Mode

Hier kunt u een standaard OSM Note toevoegen gebonden aan locatie. Met blauwe Notitie-knop rechtsonder kunt u een notitie toevoegen op de plek van zwarte marker. Dit is een zeer krachtig middel om voor uzelf of anderen allerlei indicaties toe te voegen, bijvoorbeeld fouten die u tegenkomt maar niet in EveryDoor kunt repareren, of een "reminder" voor uzelf om thuis in andere Editor bijv Id of JOSM iets aan te passen. Op openstreetmap.org kunt u uw eigen notes in uw profiel terugvinden.

StreetComplete

EveryDoor: Notes Scherm

Hier nog wat links die kunnen helpen bij gebruik.

Video Intro door Ilya Zverev

Door naar de Smart App StreetComplete!